VESZÉLYBEN A BÍRÓI FÜGGETLENSÉG !

VELETEK A TÁBOR, HA VEZETITEK !

Egységben az erő, méltó javadalmazást és munkafeltételeket az igazságügyi alkalmazottaknak és a bíráknak! Támogassuk a bírósági vezetők tiltakozását a minisztériumi tervezet ellen! Ne adjunk alapos érveket a 7. cikkely szerinti eljárásban az EU kezébe, védjük meg a bírói függetlenséget!  Közöljük az EBFF Mozgalom közleményét is. EBFF Fórum

Az EBFF Mozgalom közleménye:

“Támogatjuk a bírósági vezetők küzdelmét a jogalkotó katasztrofális jogszabályi tervezete ellen! Értesüléseink szerint a jogalkotó nem mondott le az igazságügyi alkalmazottak jövedelmét az Iasz. szerinti bírói illetménytáblához kötő bérezési és pótlékrendszer felszámolásáról, a jegyzőket, szerkesztőket, írnokokat, bírósági tisztviselőket, ügyintézőket stb. állami tisztviselővé változtató szándékáról.

A jogszabály megszavazása esetén az érintettek többségének nem emelkedne a keresménye, középtávon a többiek is csak stagnálásra számíthatnak. A bírák munkáját alulfizetett tisztviselők támogatnák a létszámhiányos feszült hangulatú bíróságokon, ez nem tenne jót a döntések színvonalának sem.

A cafetéria, a pótlékok a külön szabályozással járó függetlenség is veszélybe kerülne.

A tervezet állítólag a bírák számára sem további 15, legfeljebb 5 %-os emelést kínál.

Örülünk a bírósági vezetők egységes fellépésének, reméljük, hogy ennek eredménytelensége esetén a nyilvános, erőteljes tiltakozás sem marad el Handó Tünde, az OBH elnöke vezetésével. Semmilyen jogszerű érdekvédelmi jellegű akció nem lehet eltúlzott ebben a nem várt esetben! Az érintettek számíthatnak az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Mozgalom támogatására.

EBFF Mozgalom

dr. Ravasz László civil és ny. táblabíró

dr. Szepesházi Péter civil és kerületi bíró
alapító tagok”

fotó: archívum és szuveren.hu

Reklámok